יום רביעי, 27 ביולי 2011

עוגיות בננה וקוואקר

עוגויות אלו רכות ונעימות. כל פעם שאני מכינה אותן, מבקשים ממני את המתכון. מתכון זה בא מאמא א"ה שהייתה אלופה במטבח.אם יש לכם בננות שהן בדרך לפח, מומלץ גם לעיין במתכות לעוגת בננה עם שוקולד צ'יפס!

חומרים

150 גרם מרגרינה (אני משתמשת ב-50 גרם מרגרינה ו-1/2 כוס שמן - עיינו בהערה שלי על על מרגרינה)
1 כוס סוכר (אני משתמשת ב-3/4 כוס)
½1 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
¾ כפית קינמון
ביצה אחת
כוס בננות מעוכות
¾1 כוס קוואקר  לא מבושל (שיבולת שועל) – הסוג המהיר – לא המלא
½ כוס אגוזים קצוצים (לא חובה) או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה
  1. לחמם מראש את התנור ל-205 מעלות.
  2. למעוך טוב טוב את המרגרינה עם הסוכר.
  3. להוסיף את הביצה.
  4. להוסיף את הסוכר, סודה לשתיה, מלח, מוסקט וקינמון.
  5. להוסיף את הבננות, הקוואקר, והאגוזים (אם תרצי).
  6. לערבב טוב.

לשים כפיות של בלילה על תבנית לא משומנת עם רווח של כ-3 ס"מ בין כל כפית.
לאפות כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
להוריד מיד מהתבנית.

עוד מתכון טעים: עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה